Finaall Hypotheken Verzekeren Hoefbladlaan 22 6841 CD Arnhem Tel : 026-3217977

Lijfrente

Lijfrente en pensioen
Lijfrente is in feite een aanspraak op vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen die uiterlijk eindigen bij overlijden, voortvloeiende uit een overeenkomst van een levensverzekering.

Een andere definitie is:
Lijfrente is een van het leven afhankelijke periodieke uitkering die voortvloeit uit een op eigen initiatief getroffen voorziening en die geen verband houdt met een dienstbetrekking.

Waarom lijfrenteverzekering?
Een lijfrenteverzekering is nog steeds een aantrekkelijke manier om fiscaal vriendelijk te sparen. De meeste werknemers hebben een pensioentekort en één van de manieren om het tekort aan te vullen is het afsluiten van een lijfrenteverzekering.

Lijfrente opbouw
U kunt een lijfrenteverzekering afsluiten waarbij u periodiek premies stort. U kunt ook eenmalig een bedrag storten in een koopsompolis. Het eindkapitaal kan gegarandeerd zijn of kan afhankelijk zijn van de resultaten van beleggingsfondsen; een mix van garantie en belegging is ook mogelijk.

Lijfrenteaftrek
Uw lijfrentepremie is tot een bepaald bedrag aftrekbaar. De uiteindelijke uitkeringen worden later wel normaal belast. Voorheen had een ieder recht op een bepaalde (basis)aftrek. Momenteel is de lijfrentepremie aftrek afhankelijk van uw pensioenopbouw. Als u de fiscus een pensioentekort kunt aantonen, dan komt u in aanmerking voor de z.g. jaarruimte en inhaalruimte.

Dubbel fiscaal voordeel met spaarloon Komt u in aanmerking voor lijfrenteaftrek dan kunt u meer fiscaal voordeel behalen als u deelneemt aan de spaarloonregeling en het spaarbedrag benut voor lijfrente.

Ga naar onze contactpagina of bel 026-3217977 voor het maken van een afspraak en persoonlijk advies.

Uw Financiële Zekerheid Onze Grootste Prioriteit!


Klik hier voor een vrijblijvende offerte

Dienstenwijzer

Contact

En mocht u meer willen weten of gebruik willen maken van onze kwalitatieve en persoonlijke dienstverlening, dan stellen wij het op prijs als u contact met ons opneemt.

Vergelijken en afsluiten